Sweet and salty in design and creating images and content  

SPEKK Innovatie 

Projecten op het gebied van marketing, communicatie, innovatie, bedrijfsontwikkeling en kwalitatief (markt)onderzoek.


Communicatieprojecten: Overzicht communicatie uitingen

Het ontwikkelen van een marketingplan resulteert in het ontwerpen van de communicatiemix. Deze staan in verhouding met elkaar om de strategie ten uitvoer te kunnen brengen. Hierbij visualiseren we de niveau's en de verschillende manieren van communiceren met de diverse doelgroepen. 

Communicatieprojecten: Ontwerp van een advertentiebanner

Ontwerp van een advertentiebanner.
Projecten onderzoeksrapporten: Opmaak onderzoeksrapporten

Bij het opmaken van onderzoeksgegevens is de informatie overdracht essentieel. Wij maken onderzoeksgegevens visueel en data inzichtelijk. Wij publiceren geen gegevens en of data uit deze onderzoeksrapporten, dit laten wij over aan de klant zelf. 


Marketing project: Bensons International

Bensons International een leverancier in ringband mechanieken en various. Hiervoor hebben we de gehele productfotografie verzorgt om hiermee de uitstraling van de productcatalogus te professionaliseren. De productgroepen hebben we verdeeld in twee concepten: 'Bensons Inside' en 'The other side of Bensons'. Waarbij het eerste concept het gehele aanbod aan ringband mechanieken omvatte en het tweede concept de andere kant van het productaanbod in beeld bracht. 

Opdrachten: website ontwerp, product catalogi digitaal en in print, factsheets, fotografie, content, banners, beursstand. Communicatie project: Caleffi 

Ontwikkeling beeldconcept. Waarbij de beleving meer uiting geeft aan de producten voor zowel groothandel, fabrikant of de uitvoerende partij die de inkoop doet voor zijn project. De nieuwe beeldtaal is verwerkt in brochure materiaal en een website ontwerp. Technische gegevens zijn helder in beeld gebracht en altijd in grijstonen of zwartwit illustraties. 

Opdrachten: beeldconcept ontwikkeling, leaflet ontwerpen, technische datasheets, website ontwerp. 
Innovatie projecten

A new social media network 'The WishingWell'

In samenwerking met Loek Weijts heb ik dit idee vormgegeven, uitgewerkt in een projectplan, begrotingen gemaakt, planningen gemaakt en het project via 'Kickstarter' gelanceerd. Wij zijn op dit moment nog bezig het project vlot te trekken. 

Projectplan 'WishingWell'.  

Opdracht: Projectplan, beeldmerk ontwikkeling, procesontwikkeling, onderzoek revenue stromen, campagne, financiering. Presentatie projecten

Hulp bij de organisatie van het jubileumjaar van het Alzheimer onderzoeksfonds Limburg

In stagevorm meegeholpen in de organisatie van diverse onderdelen. Van bijvoorbeeld verkoop van 'vergeet mij nietjes' tot het inzamelen van donaties, on tour met L1 Limburg. 


Introductie van een nieuw model 'Cadillac' on tour 

In samenwerking heeft deze presentatie vorm gekregen met het ontwikkelen van en inzetten van on tour middelen. Vrachtauto stickers, beurspresentatie, flyer materiaal, speciale VIP uitnodigingen. In dit project was het belangrijk dat wij de afbeelding van het nieuwe model steeds op de dezelfde wijze in beeld brachten.  

Opdracht: Ontwikkeling promotie materialen, beursstand en VIP communicatie. 
Huisstijl projecten

Werkbare concepten

Niet alleen maar mooi zijn maar ook functioneel voor organisatie, strategie en communicatie. Bij de ontwikkeling van 'The Fold' voor Infoprofs heb ik een totaal concept gepresenteerd. Zowel in beeldtaal, als in beeldmerk en woordmerk. Hierbij heb ik het beeldmerk een naam gegeven: 'The Fold', dat staat voor het vouwen van de cirkel, waarbij een hoekpunt ontstaat. Inhoudelijk geeft dit weer wat informatie architectuur inhoud voor het bedrijf 'Infoprofs'. 


Handboeken en huisstijl richtlijnen

Intern transparant maken van huisstijl, gebruik van huisstijl elementen en opstellen richtlijnen. Presentatie in de vorm van een huisstijl richtlijnen magazine.  

Opdracht: Ontwikkeling richtlijnen, ontwikkeling beeldtaal, kleurstellingen, templates, brochure matrix, strategie en communicatie.